Si continua navegant entenem que accepta l'ús de cookies.    
  • C/ Rambla, 41 (Principal) - 08002 Barcelona    
  • correu@mountainwilderness.cat    

Puig de la Clapa i el Pla de Meians, 2020 (28/09/2020)



Malgrat la previsió de fort vent i la persistència del covid-19, que va obligar a reduir a la meitat el nombre de participants, finalment el passat dissabte 26 de setembre vem poder realitzar l’Acció 2020 de Mountain Wilderness Catalunya.

L’Acció fou novament en el marc del projecte transfronterer, organitzat conjuntament amb el companys de Mountain Wilderness França a Catalunya nord, com a retorn als treballs realitzats l’any passat al coll de Bocacers (vallespir). Enguany vem actuar al Puig de la Clapa (Ripollès) tot realitzant treballs per anular una pista que pujava directament al cim i afavorir-ne la revegetació i evitar processos d’erosió. Un segon grup va treballar al pla de Meians on es va realitzar el tancament d’una bassa per afavorir un punt humit per la població d’amfibis i segregar-lo de l’abeurament del bestiar.

Finalment una acció de caràcter més reivindicatiu fou la instal·lació d’un rètol que dona continuïtat als respectius senders GR de cada vessant de la muntanya. La intenció és aconseguir un sender veritablement transfronterer que relligui les comarques catalanes del sud i del nord de la cadena pirinenca. En els parlaments, el president de Mountain Wilderness Catalunya, Santi Pocino, va emplaçar als representants dels diversos estaments presents a la trobada a fer-ho possible. El guant fou recollit per Josep Coma, alcalde de Molló i president de País i Art i d’Història de les valls Catalanes del Tec i del Freser, que manifestà els esforços que s’estan realitzant en aquest sentit. En tots els parlaments restants es feu esment a la necessitat de reforçar els lligams transfronterers.

La Trobada va comptar amb la presència del ja esmentat alcalde de Molló, en Josep Coma, del secretari de l’ajuntament de Prats de Molló, en Sergi Roca del director del Parc Natural de les capçaleres del Ter i del Freser, en Santi Farriol, del director del Grand Site Canigó, en Florian Chardon, i dels representants de senders de la FEEC, Mariano Morera i de la FF Michel Prim, també en Joan Sibill president de l’Ateneu d’Acció Cultural de Girona, entitat col·laboradora en la logística de l’Acció.

Gràcies a tots els voluntaris per la feina feta i a totes les entitats i organismes implicats en l’èxit de la trobada.