El cap de setmana del 10 i 11 de juny, Mountain Wilderness Catalunya va dur a terme una acció de restauració paisatgística, prop del pic de Penyes Negres, a la serra del Campirme a 2500 metres d’alçada, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu
L’Acció va consistir en desmuntar la tanca de filferro espinut abandonada que separava les forests de Campirme, entre els veïns d’Escalarre i els veïns de Burgo, a l’actual municipi de la Guingueta d’Àneu..
El filferro espinut es un filferro amb punxes utilitzat com obstacle. Utilitzat també amb finalitats bèl·liques, es va extendre al mon ramader com a mitjà per delimitar pastures i controlar ramats. Es tracta d’un mitjà rude que impedeix el pas de bestiar, però també pot afectar fauna salvatge i persones ocasionant ferides.
La partició d’aquestes pastures ja no es considera necessària i la tanca havia esdevingut un residu a alta muntanya. El bestiar que actualment pastura el paratge, ho fa en tota la seva extensió. A diferència d’antigament, no hi ha ovelles; el bestiar actual son vaques i cavalls.
L’acció ha permès també, amb l’ajuda de la brigada del Parc Natural, la retirada de l’estació meteorològica malmesa i abandonada ubicada al mateix sector.
Una trentena de voluntaris, socis i simpatitzants de Mountain Wilderness Catalunya, entre els quals el president i diversos membres de la Junta, van participar en les tasques de desm,antellament. Dissabte es va pernoctar al coll Coll de Campirme (2021m) iel diumenge 11 de juliol, a les sis del matí, es va iniciar l’ascensió al pic de les Penyes Negres (2436m). A quarts de vuit, ja s’iniciaven els treballs ,
Els treballs objecte d’aquesta doble acció foren suggerits pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i comptaren amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.
La tanca i l’estació meteorològica es van desmuntar i apilar per ser retirades en helicòpter aprofitant algun de les tasques de manteniment i assistència del Parc.